Oktober 2022
 
Vrijdag 7 oktober was het zover: een Experto Consulting-dag.

We kwamen in Utrecht samen met een gedeelte van onze experts. De dag stond in het teken van verbinding en delen. We begonnen met een aftrap vanElvira ClaassenenEdwin Romijn.

Vervolgens inspireerdeSayma Kuipersons met haar lezing: ‘het is hier net een kleuterklas’. Haar lezing gaat over plezier op de werkvloer en samenwerken.

Denise Kieboomfaciliteerde daarna een energieke mix aan activiteiten.

Met een toost en goede gesprekken sloten we de dag uiteindelijk af. Wat hebben wij genoten van alle experts in ons team.

Dit soort dagen gaan wij nu met enige regelmaat plannen. Telkens met een ander thema. Op deze manier verdiepen wij onze expertise en blijven wij aansluiten op de behoefte van onze opdrachtgevers.

 
juni 2022

We gaan in gesprek met Denise Kieboom over een van haar opdrachten.

Kun je iets vertellen over je laatste opdracht vanuit Experto Consulting?

Kortgeleden heb ik voor een opdrachtgever samen met een Experto collega kernwaarden sessies voor een aantal teams begeleid. Dit was een onderdeel van een grotere opdracht om de afspraken in de samenwerking met elkaar opnieuw te bekrachtigen. De teams gingen met elkaar in gesprek en hebben gezamenlijke kernwaarden besproken en vertaald naar concrete betekenissen. Mijn rol was die van procesbegeleider.

Mensen vinden kernwaarden vaak vanzelfsprekend ‘Hoezo, we zijn toch gewoon betrouwbaar? ‘ ( of: open, dienstverlenend, empathisch etc.) Als het gesprek erover volgt en je haalt praktijkvoorbeelden aan, dan krijgen die begrippen ineens veel meer lading.

Wat is de meerwaarde van dit soort sessies voor organisaties?

Gemeenschappelijke kernwaarden zeggen over een organisatie wie ze is, wat ze belangrijk vindt en hoe ze het doet. Die kernwaarden gaan natuurlijk pas echt leven als werknemers hier zelf betekenis aan kunnen geven in hun werk; in hun dagelijks handelen. Deze sessies dragen bij aan meer bewustwording over het belang van die waarden en vooral het uitdragen hiervan.

Wat vind jij zo leuk aan het begeleiden van medewerkers?

Mensen zijn allemaal verschillend. Ieder ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Dat maakt het werken van mensen voor mij zo leuk en boeiend.

Hoe blikt de opdrachtgever terug op deze samenwerking?

 

“Ik heb aan twee bijeenkomsten deelgenomen met Denise als procesbegeleider. De samenwerking met haar heb ik ervaren als zeer prettig en erg goed;  Ik vond het trouwens erg fijn dat we van tevoren de aanpak en rollen goed hadden afgestemd, want daardoor liep de uitvoering gewoon gesmeerd. 

Als procesbegeleider gaf ze voldoende ruimte aan het proces, maar wist ze wel op de juiste momenten te interveniëren. Dat was goed in balans vond ik.”

Wat een mooie opdracht. Veel dank aan onze opdrachtgever en natuurlijk Denise voor haar inzet.

Ook interesse in een traject of sessies? Neem contact op met Elvira Claassen

 
 
 


 
 
 
mei 2022

Marjolein is actief als expert voor Experto Consulting. Ze geeft o.a. training op het gebied van DISC. Wij spraken Marjolein over een van haar opdrachten.

Kun jij iets vertellen over je opdracht vanuit Experto Consulting?

“Voor een opdrachtgever verzorgen wij een deel van een opleidingsprogramma. In de eerste module van het programma wordt op persoonlijke relaties en netwerk versterken gericht. Hiervoor zetten zij graag het DISC instrument in.”

Wat is de meerwaarde van de Disc training voor organisaties?

“DISC is een instrument dat onder andere inzicht geeft in wat ons motiveert, aan welke omgeving wij de voorkeur geven, hoe we communiceren en onze doelen bereiken. Door deelnemers een gezamenlijke ‘DISC taal’ aan te reiken, stimuleer je de start van een anders soort gesprek. Namelijk verdieping én om vanuit verschillende perspectieven naar één situatie te kijken. 

Je kunt gesprekken voeren over voorkeursstijlen. Wanneer is deze voorkeursstijl én natuurlijke manier van handelen en communiceren effectief en hoe komt dit? Welke positieve effecten bereiken ze met hun gedrag? En op welk moment zit je voorkeursaanpak je in de weg? 

DISC geeft hiervoor hele praktische handvatten. Het is mooie en handige informatie over jezelf én om mee te nemen naar een (team) sessie waar je het deelt.”

Wat vind jij zo leuk aan het trainen van medewerkers?

“Vaak zie je dat er een ‘kwartje’ valt. Dat is een leuk moment.

Of dat deelnemers in een training een succeservaring opdoen, door te experimenteren met nieuw gedrag. Ook heel tof om te zien.”

Wat mooi om te horen wat jij doet voor onze opdrachtgever Marjolein. Wat een fijne samenwerking.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een DISC training? Neem contact op met Elvira Claassen

 
 
 
 
21 maart 2022

Hoe zorg je dat medewerkers fit en vitaal blijven op de werkvloer?

Hier houdt Astrid zich, in haar opdrachten vanuit Experto Consulting, mee bezig.

Astrid: “Het gaat niet alleen over de 5% van de medewerkers die uitgevallen is, ook over de andere 95% van de medewerkers die je graag fit en vitaal aan het werk wilt houden. Vitaliteit, ofwel levensenergie werkt aanstekelijk. Als een collega ervoor kiest om te gaan voor een gezonde lunch, dan zullen vanzelf meer collega’s volgen. Het gaat hierbij over veranderingen in gedrag en cultuur.

Vitaliteit gaat over meer dan alleen lichamelijk fit zijn. Het gaat ook over mentale fitheid en zingeving. “Kun je betekenis geven aan je werk en leven?” is hierbij een belangrijke vraag. Zingeving geeft je een gevoel van vrijheid, erkenning en verbondenheid. Juist in de afgelopen twee jaar zijn veel mensen hierover gaan nadenken en zoekende naar meer voldoening en waarde in hun werk.”

Als adviseur en Noloc erkend loopbaanprofessional helpt Astrid veel organisaties en mensen met vraagstukken en uitdagingen op gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Zo ook vanuit Experto Consulting.

Naast het verlagen van verzuim, verhogen van de productiviteit en het besparen van kosten, heeft investeren in vitaliteit nog meer voordelen. Zowel voor de werkgever als werknemer. Je creëert ook duurzaam inzetbare medewerkers die meer werkplezier en balans ervaren, hun talenten beter benutten en zelf de regie nemen over hun fysieke en mentale gezondheid. Bovendien draagt vitaliteit bij aan goed werkgeverschap dat in de huidige en toekomstige krappe arbeidsmarkt geen vraag meer is maar een “must”!

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen op dit gebied? Neem dan contact op met Elvira Claassen

 
7 maart 2022
 
Vanuit Experto Consulting is Astrid van Velden actief bij twee opdrachtgevers op het gebied van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Astrid over de samenwerking met Experto Consulting:
“Ik ervaar het als een fijne samenwerking. De lijnen zijn kort en Experto Consulting is professioneel. Wat mij opvalt is dat er goed gekeken wordt naar de match tussen professional en opdrachtgever. De matches zijn sterk waardoor het voor zowel de opdrachtgever als de professional gelijk goed voelt.. Wat mij betreft een erg succesvolle samenwerking.”

Dank je wel Astrid voor deze mooie woorden. Wij ervaren dit ook met jou.

Benieuwd naar de werkzaamheden van Astrid? Binnenkort vertellen wij hier meer over.

Heb je ook behoefte aan een goede interimmer? Wij koppelen regelmatig professionals aan opdrachtgevers voor een interimopdracht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Elvira Claassen

 
 
15 juni 2021

Wat kunnen teams van bijen leren? We vragen het aan Denise Kieboom, trainer & coach bij Experto Consulting.

Denise, allereerst: wat heb jij met bijen?

“Ik wilde graag iets anders doen in mijn vrije tijd, uit mijn comfortzone. Ik ben toen een cursus tot imker gaan volgen. In eerste instantie leek het me leuk om honing te slingeren. Inmiddels ben ik gefascineerd geraakt door bijen. Als imker heb je eigenlijk niks te zeggen, je pleegt een interventie.”

Op welke manier kun je de vergelijking maken tussen mens en bij?

“Een bijenvolk kan enorm goed communiceren. Ze doen dit door bijvoorbeeld met dansjes op de raat, ook gebruiken ze feromonen om signalen af te geven. Deze communicatie is heel belangrijk om als volk/systeem te kunnen overleven. Eigenlijk hoe wij mensen dat ook nodig hebben.”

Wat kunnen wij leren van bijen?

“Een bij is heel flexibel en multifunctioneel. Wat nodig is gebeurt. Als een bij niet meer nodig is voor taak 1 dan gaat hij verder in taak 2. Taken zijn heel helder in een bijenvolk. Ook is de interne communicatie zo goed dat er geen onduidelijkheid is. Het is een geoliede machine waarbij alles draait om het grote geheel. Bijen zijn heel beschermend en doen alles om het volk te beschermen. Ze zijn heel collegiaal. In veel teams kunnen we van deze heldere taken en duidelijke communicatie veel leren.”

Even voor onze nieuwsgierigheid: hoeveel bijen heb jij zelf?

“Mijn volk is nog steeds aan het groeien en gaat nu richting de 50.000 bijen.”

Dat is nog eens een team! Bedankt Denise voor deze mooie lessen. Kunnen organisaties jou ook inzetten als een soort imker in een team

    ” (lacht) Zeker kan ik dat; net als bij bijen stap ik er even in en uit, het team gaat zich resetten en kan op een andere, effectievere manier verder. “

14 april 2021

Experto Consulting is met 2 nieuwe trainingen actief bij een landelijke branche organisatie. Het betreft een training / workshop.

De mentale gezondheid van medewerkers vraagt nu meer dan ooit om aandacht. Ook hiervoor heeft Experto Consulting expertise in huis.

 

Workshop Take Care : “zorgen voor jezelf en voor je collega’s bij ingrijpende gebeurtenissen op het werk.”(1 dag)

Deze workshop maakt je bewust van wat jijzelf (of je collega) tegenkomt bij een schokkende/ingrijpende gebeurtenis op het werk. Het helpt je inzicht te krijgen in wat het met jouzelf doet, met je andere collega’s en hoe jij en de ander hier mee omgaat.

 

Wat levert mij deze workshop op?

  • Je kunt het effect signaleren bij jezelf of een collega na een ingrijpende gebeurtenis.
  • Je hebt bent in staat om je collega die een heftige gebeurtenis heeft ervaren professioneel te ondersteunen met praktische tools .
  • Je weet ook wanneer je moet doorverwijzen als een ‘goed gesprek’ niet alleen voldoende is.

 

Training Crisis support “Collegiale ondersteuning bij ingrijpende gebeurtenissen op het werk “(2 dagen + terugkomdag)

Deze training stelt je in staat om je collega die een ingrijpende en /of schokkende ervaring heeft meegemaakt tijdens het werk deskundig te ondersteunen.

Als je een collegiaal systeem in je organisatie wil opzetten en te borgen, dan is het aan te bevelen om de training met collega’s te volgen.

 

Wat levert mij deze training op?

  • Je herkent psychische en lichamelijke stressreacties bij je collega na een heftige gebeurtenis.
  • Je herkent verschillende verwerkingsprocessen zodat je goed kunt afstemmen op wat je collega nodig heeft.
  • Je beschikt over (communicatie) vaardigheden en tools waarmee je je collega professioneel kan ondersteunen.
  • Je bent in staat om in te schatten wanneer het beter is om door te verwijzen naar andere hulp.
  • Je levert een positieve bijdrage aan de bedrijfscultuur; nl. dat zorgen voor elkaar normaal is.
  • Het maakt je bewust van het beroepsrisico dat medewerkers lopen tijdens het uitvoeren van taken/ werkzaamheden.
  • Je versterkt, samen met je collega’s, de borging van een collegiaal steunsysteem binnen de organisatie.

Onze ervaren professional Anja van ‘t Klooster over de impact van schokkende en ingrijpende gebeurtenissen op het werk: “Preventie kan gevolgschade voorkomen. Een curatief traject kan de negatieve gevolgen van stress en impactvolle gebeurtenissen herstellen. Nazorg is de sleutel tot herstel. “

 

Wilt u meer informatie over de workshop of training? Stuurt u ons dan een mail via info@expertoconsulting.nl

 

 

8 april 2021

Talenten behouden is goud waard. Daarom bieden wij een “Young Professional Scan “ aan. 

Sterke teams bouwen, talent laten groeien en het geven van trainingen is wat ze graag doet.

Sayma Kuipers is onze expert hierin.

Ze heeft ervaring met het in kaart brengen van talenten binnen een team.

“ Elk mens heeft een eigen combinatie van kwaliteiten. Breng je de juiste kwaliteiten bij elkaar in een team, dan ontstaan de mooiste dingen. De kracht zit in het durven zien van elkaars sterke kanten, ook als iemand totaal van jou verschilt. Zodat ieder teamlid weet dat je elkaar keihard nodig hebt om een goed resultaat te behalen,” aldus Sayma.

Naast het begeleiden en trainen van teams begeleidt Sayma bedrijven om young professionals te blijven boeien, zodat de uitstroom afneemt.

Quote van Sayma : “ De invloed van mensen op elkaar vind ik enorm boeiend. Hierin ook de invloed van leiders op een team. Leiderschap is in alles wat ik doe een rode draad.”

Wilt u meer hierover weten, stuurt u dan een bericht naar info@expertoconsulting.nl

 

30 november 2020

Captain of Sales 2020

Team Experto Consulting heeft zich de afgelopen weken met veel liefde ingezet voor de KNRM. Mensen die belangeloos mensen redden op zee; daar nemen wij onze pet voor af. En we gaan er ook mee rond. Samen met ruim 50 deelnemende teams hebben we een enorm bedrag op kunnen halen voor deze zeehelden.

 

KNRM had op vrijdag 27 november een prachtig event georganiseerd om nog meer sponsors enthousiast te krijgen. Helaas is dat vanwege Corona omgebogen naar een digitale uitvoering.

Live of niet , wij  hebben er met ons eigen Experto team een bijzondere dag van gemaakt. We hebben nog meer donaties kunnen binnenhalen  en – last but not least – ook heel veel plezier met elkaar gemaakt. We kijken nu al weer uit naar volgend jaar….

 

23 november 2020

KNRM

Captain of Sales 2020

IMG_1509

 

17 september 2020

De mentale gezondheid van uw medewerkers vraagt nu om aandacht.
Ook hiervoor heeft Experto Consulting diverse experts.

Een van de experts van Experto Consulting is  .

Anja van’t Klooster is een breed opgeleide, deskundige, gepassioneerd professional.
Met haar jarenlange ervaring als zorgprofessional in het acute werkveld, spreekt, traint en adviseert Anja vanuit haar ervaring, kennis (psychodynamisch coach/therapeut) en haar hart.

Anja begeleidt en adviseert organisaties en teams, maar ook individueel naar een mentale gezonde werk en leefomgeving! Haar programma’s zijn op maat en hebben een preventieve en/of curatieve insteek.

Preventie kan gevolgschade voorkomen. Een curatief traject kan de negatieve gevolgen van stress en impactvolle gebeurtenissen herstellen.

Nazorg is de sleutel tot herstel. Door het natuurlijk herstel te stimuleren kan de balans hervonden worden. Nazorg is Zelfzorg.

Direct een afspraak inplannen voor het implementeren van een mentale gezonde werk – en leefomgeving?

Stuur een e-mail naar info@expertoconsulting.nl of bel met 085 – 1307943

 

 

25 juli 2020

Experto Consulting breidt haar dienstverlening verder uit. 

#onlinecoaching

Hart onder de riem , een luisterend oor. Bij Experto Consulting zijn wij nu ook gestart met online coaching. Juist nu is het van groot belang om binnen de RIVM richtlijnen medewerkers van organisaties bij te staan. De huidige corona crisis is ongekend dus ook de impact. Nu in actie komen. Wij staan met al onze professionals op het gebied van (online)coaching klaar.

 

Meer informatie op:    www.decoachlijn.online

 

 

10 juli 2020

Aandacht door de Luisterlijn voor uw medewerkers
#luisteren#reflecteren#ontwikkeling#coachingonline#teamcoaching#goedpolitiewerk

 

Aflevering 12 van de Podcast van het Podium voor Goed Politiewerk staat online.

In deze aflevering spreken wij met Elvira Claassenover de luisterlijn, een belangeloos initiatief waar iedereen zijn ervaringen of emoties door de corona crisis kan delen.

Luisteren kan tegenwoordig ook via Spotify!

Spotify: https://lnkd.in/dAR4gkv

iTunes: https://lnkd.in/drRU5pe

SoundCloud: https://lnkd.in/dq-y8Sh

Siham Maatoug en Eric van der Zanden

 

2nd July 2020

Experto Consulting’s International Programmes

Experto Consulting offers two programmes:

1) International Employee Programme – supporting your international employees

2) International Partner Programme supporting their partners 

All modules are offered online (effective immediately), in house and you can also sign up for our scheduled workshops.
 
Scheduled workshops 

 

Module 1 – Building Resilience in The Netherlands Monday 5th October 2020
Module 2 – Explore your Career options Monday 12th October 2020 
Module 3 – Going Dutch Monday 26th October 2020
Module 4 – Set your goals for life in the Netherlands Monday 2nd November 2020
Module 5 – The Dutch Business environment Monday 9th November 2020
Module 6 – Finding a job in The Netherlands Monday 16th November 2020
Module 7 – Connect with your team Monday 23rd November 2020
 
If you would like to schedule a call to learn more about Experto Consulting’s International Programmes, please contact us on 085 1307943 or at info@expertoconsulting.nl.

 

 

22 april 2020

#onlinecoaching

Hart onder de riem , een luisterend oor. Bij Experto Consulting zijn wij nu ook gestart met online coaching. Juist nu is het van groot belang om binnen de RIVM richtlijnen medewerkers van organisaties bij te staan. De huidige corona crisis is ongekend dus ook de impact. Nu in actie komen. Wij staan met al onze professionals op het gebied van (online)coaching klaar.

 

4th April 2020 

We have the great initiative to give something in return, free of charge, in these difficult and dark timesWe can imagine that you also have to make every effort to get through this crisis as well as possible with your people. We would like to do something to help, just selflessly. How? By doing what we are good at. Like offering a listening ear to people. A kind of helpline for employees who need to vent their hearts during this difficult time. Or just want to tell their story. Often it is easier to do that with someone you don't know, at a distance, someone who has pure attention for the other person. Confidently, of course, because that is what comes first for us as professionals. A listening ear is often sufficient. My colleagues (coaches and advisers) are happy to work for this. If you want to use this, please let us know

info@expertoconsulting.nl 

 

As Experto Consulting we like to commit ourselves to the KWF.

 

RIDE FOR THE ROSES SEPTEMBER 27th, 2020 KWF (message March 6, 2020)

The Biking Gang  is cycling to raise money for cancer research. This is urgently needed, because 1 in 3 people in the Netherlands are still diagnosed with cancer. We have also had to deal with this. Sponsor us and help KWF to fund important cancer research, even with small amounts. Everything helps. And do you have a road bike and would you like to join our team, nice. I am not a top cyclist myself, but i will manage 100 km. KWF Cancer Fighting and we are very grateful to you. This link should work https://lnkd.in/dzJh6uj https://lnkd.in/dzJh6uj